Четврток, 20 Јуни 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Илинден АД Струга во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Илинден АД, Струга е една од најдобрите градежни компании која нуди висок квалитет и искуство во работењето. Компанијата е дел од 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ уште од 2003 година, најпрво како една од најуспешните, а потоа и од најголемите компании.

На пазарот постои повеќе од 50 години, а нејзината главна дејност опфаќа нискоградба, високоградба и хидроградба.  

На ранг листите на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ прв пат се појавува во 2003 година и тоа како 105та најуспешна компанија со остварена добивка пред оданочување од 23,3 милиони денари. Тогаш компанијата броела само 56 вработени. Веќе од 2005 година Илинден АД влегува и на листата на најголеми, на 192ро место, со остварен вкупен приход од 278,2 милиони денари. Добивката во 2005 година изнесувала 15,9 милиони денари. 


Низ годините, и покрај изолираните падови во некои од годините, сепак се забележува растечки тренд и во поглед на вкупните приходи, добивката пред оданочување, но исто така и на бројот на вработени. 


2022 година компанијата ја заврши со позитивни резултати и со највисоки приходи во овој анализиран период, кои изнесуваа 1,2 милијарди денари. Во однос на добивката пред оданочување, таа изнесуваше 174,2 милиони денари односно раст од 8%. Просечниот број на вработени во текот на 2022 година во Илинден АД, Струга беше 149 лица. Повеќе за компанијата може да прочитате тука, а сите податоци за 200те најголеми и најуспешни се достапни на овој линк.

Даути Комерц: Финансиски гигант меѓу најдобрите 200 во Македонија

Даути Комерц, клучен играч во македонскиот дистрибутивен сектор, со гордост е рангиран меѓу 200-те најголеми и најуспешни компании. Ова признание ги истакнува нивните извонредни финансиски перформанси и стратешки раст.

Финансискиот раст и успех на Алкалоид

Истражете го финансиското движење на Алкалоид АД Скопје во изминатите пет години, истакнувајќи ги клучните метрики како што се приходите, добивката пред оданочување и растот на вработените. Откријте како овој македонски фармацевтски гигант се искачи на врвот и стана една од најуспешните компании во регионот.

Клучни играчи и финансиски согледувања на индустријата за трговија со електрична енергија во Македонија

Индустријата за трговија со електрична енергија во Македонија е витален сектор со разновидна палета на компании кои придонесуваат за нејзиниот раст.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт