Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Еуро Табак ДОО - вашиот производ е секогаш на прво место

Со 15 години искуство во секторот на дистрибуција и продажба, Еуро Табак ви гарантираат одлично позиционирање на пазарот на сите ваши производи.

ГД ГРАНИТ - 7 децениски квалитет во градежништвото

Повеќе од 60 години, Гранит овозможува иновативни решенија на комплексни инфраструктурни проекти низ целиот свет.

ВЕРОПУЛОС - Купувачот е нашиот шеф

Докажан факт е дека компанијата Веропулос негува професионални и партнерски релации со сите свои комитенти. Условите за соработка, информациите, искуствата и новитетите кои Веропулос безрезервно ги дели со своите партнери и комитенти создаваат поволна бизнис-клима и отвораат нови предизвици за совладување во малопродажниот бизнис на овие простори.

Алкалоид АД - Здравјето Пред Сè

За „Алкалоид“, постојана инспирација и стремеж е да го заштитат и да го сочуваат најскапоцен подарок на природата - здравото човечко тело. Со неуморна страст создаваат производи кои се синоним за врвен квалитет.

CERMAT – Македонски бренд што годишно произведува над 7 милиони литри сладолед

Премиум-квалитет и оригинална рецептура од 1995 година.

Стентон Градба ДОО - водечка градежна компанија во регионот со повеќе од 18 години искуство

Како една од водечките компании во секторот на градежништвото која постои повеќе од осумнаесет години на пазарот, Стентон Градба обезбедува комплетен опсег на производи и услуги од областа на градежништвото.

Реплек Фарм - здравје достапно за сите

РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ е модерна фабрика за производство на лекови и други фармацевтски производи.

Мермерен Кобинат, Прилеп - глобален лидер во екстракција и преработка на снежно-бел мермер

SIVEC® е регистрирана трговска марка на ситнозрнестиот бел доломитски мермер извлечен од каменоломите на компанијата, во близина на градот Прилеп.

Емша Шпед - компанија која ги надминува очекувањата во транспортните решенија

Емша Шпед се стреми да го заштити интегритетот на синџирот на снабдување во име на нивните клиенти.

Винарска визба Тиквеш - светилник на врвниот јужноевропски квалитет

ВВ Тиквеш секогаш ги надминува очекувањата, ги прифаќа иновациите и освојува нови пазари.

Работната сила и платите во 2020 година

Каква била стапката на вработени во 2020 и колкава била просечната плата?

Дием-ГП ДОО - убедливо највкусните македонски традиционални прозиводи

Мисијата на Дием-ГП ДОО е: преку врвниот квалитет на нивните производи да ги задоволат и најспецифичните желби, барања и вкусови на потрошувачите.

Телекабел - македонски супербренд со 100% домашен капитал во телекомуникацискиот сектор

Телекабел е фирма со многу километарска поставена мрежа, со многу стручен кадар, многу вработени и во секој град каде што работи има свој сопствен деловен простор уреден по најновите светски трендови со што им обезбедува пријатно чувство на вработените и корисниците кои доаѓаат таму.

Ramstore до дома - онлајн сервис за купување намирници со палета од 8000 производи

Рамсторе, кој во Македонија започна со работа во 2005 година е дел од Сити Плаза Холдинг кој е присутен на македонскит пазар 16 години.

DS SMITH - компанија за амбалажа која нуди врвен дизајн и локална услуга

DS Smith е водечка европска компанија за производство на амбалажа приспособена на барањата од клиентот со нагласок на врвниот дизајн и локалната услуга близу просториите на клиентот. Со портфолио на производи кое опфаќа транспортно пакување, продажно пакување, промотивно пакување и пакување за изложување, приспособено заштитно пакување и индустриско пакување, DS Smith ги задоволува сите барања на пазарот.

ИГМ-Трејд, лидер на пазарот на заварени цевки и профили

Од своите почетоци, ИГМ- Трејд се развива како гринфилд инвестиција и прераснува во еден од најголемите производители на заварени цевки и профили од челик.

ДМ Дрогерие Маркт – еден од најголемите ланци на дрогерии во Европа

Ланецот dm со асортиман од речиси 14 000 производи, важи за место за купување се на едно место.

СВИССЛИОН – слатки задоволства

Компанија која во Македонија со години наназад е веќе докажана кондиторска индустрија во рамките на увозот и извозот на кондиторски производи.

Киппер маркет – најголем раст на добивката пред оданочување во последните 7 години

Киппер маркет е ланец на хард-дисконтни маркети кој својата приказна ја започнува во Тетово, за да денес брои веќе над 80 маркети во повеќе градови низ Македонија.

КБ Прво пензиско друштво, инвестиција за сигурна иднина!

КБ Прво пензиско друштво како дел од пензискиот систем на државата врши важна улога во општеството.

Пуцко Петрол – беспрекорна услуга и врвен квалитет

Бензинските станици на Пуцко Петрол се модерно опремени, во согласност со сите закони и регулативи

Над 15 години искуство во дистрибуција, продажба и големопродажба – БРЕГАЛ ДОО, ДЕЛЧЕВО

Со над 15 години искуство во дистрибуција, продажба и големопродажба, БРЕГАЛ ДОО е компанија која се фокусира на увоз на висококвалитетни производи

Пекабеско - македонски бренд кој незапирливо инвестира и се грижи за заедницата во услови на криза

Домашната компанија за производство на сувомеснати производи Пекабеско станува сè попрепознатлив македонски бренд амбасадор во странство.

Зошто КАМ е маркет број 1?

Во последните неколку години КАМ маркет важи за маркет број 1 на домашниот пазар кој постојано расте

Кромберг и Шуберт Македонија Бт ДООЕЛ Битола – најголем работодавец на македонскиот пазар од 2018 година.

Неколку години наназад, односно од 2018 година, Кромберг и Шуберт го завземаат првото место како најголеми работодавци во Македонија

Индустрии застапени во 200те најголеми и најуспешни компании

КОВИД-19 пандемијата предизвика големи промени во речиси секоја индустрија во текот на 2020 година.

Застапеност на 200 најголеми и најуспешни фирми по градови

Како изгледа територијалната застапеност на 200те најголеми и најуспешни фирми за 2020 година?

50те најголеми работодавци меѓу 200те најголеми и најуспешни во Македонија

Како и секоја година, ви ги претставуваме 50те компании кои вработуваат најголем број на вработени.

Кои беа фирмите за кои 2020 година се покажа како најповолна

За некои компании 2020 година беше многу плодна и поволна за развој на бизнисот и работењето.

Како изгледаше работењето на банките за минатата година низ бројки

И покрај вонредните и не многу поволни услови за економското работење, сепак 2020 година беше мошне поволна за банкарскиот сектор

200 најуспешни компании за 2020 година. Кои фирми се во првите 10

Вкупната добивка пред оданочување за најуспешните 200 компании во 2020 година изнесувала 54.645.511.742 ден.

Кој сé се најде во 200те најголеми за 2020 година

Како што може да се забележи, нема големи промени во тоа кои компании ги заземаат првите 10 позиции во однос на претходната година.

Излезе најновото издание на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ ВО МАКЕДОНИЈА

Во 2020та година се справивме со една од најголемите економски кризи во изминативе години на која што ниеден сектор не остана имун.

Колку луѓето им веруваат на осигурителните компании за време на пандемијата?

Погледнете колку бруто полиси имаат остварено осигурителните компании минатата година.

Територијална застапеност на 200те најголеми компании во Македонија

Повеќе од половина од најголемите фирми се наоѓаат во главниот град. Погледнете ја статистиката за останатите градови.

10 компании со најголем број на вработени

Погледнете кои се десетте компании во Македонија со најголем број вработени.

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ – 18 годишна традиција

Иновативен проект, пионир во оваа замисла и сѐ уште уникатен во својата издавачка форма, визија која што датира од 2003та година.

5 фирми со најголем раст на добивка за време на пандемијата

Повеќето компании беа погодени од КОВИД-19 пандемијата но овие 5 фирми бенефитирале најмногу во текот на минатата година.

Колку добивка оствариле маркетите за изминативе пет години?

Според анализата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ, маркетите во текот на изминатата година профитирале како никогаш до сега.

18 НАЈУСПЕШНИ ФИРМИ ЗА ИЗМИНАТИТЕ 18 ГОДИНИ

Кои компании се лидери во изминатите 18 години по остварен профит?

18 НАЈГОЛЕМИ ФИРМИ ЗА ИЗМИНАТИТЕ 18 ГОДИНИ

Само три фирми се на самиот врв во изминатите 18 години.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт