Недела, 10 Декември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Инграм Микро - Архитекти на иднината за компјутерски системи

Инграм Микро Македонија e дел од глобалната инфраструктура на Инграм Микро која е со седиште во САД и работи во 61 земја.

Компанијата е основана во 1979 година, додека во Македонија е присутна од 2015 година. За овие 8 години постоење на нашиот пазар Инграм постигнува забележителен успех и добива значајна позиција меѓу главните двигатели на пазарот. 

Главна дејност односно поле на работа на Инграм Микро се технолошките решенија. Како светски лидер и иноватор во технологијата, Инграм Микро нуди решенија од светска класа на клиенти насекаде низ светот, а својот успех го припишува на иновациите во кои постојано се вложува. 

Со своите технолошки решенија, Инграм Микро претставува значајна поддршка за работењето на своите клиенти и успешно управување на нивните бизниси.

Официјалните податоци од ЦРРСМ ја рангираат Инграм Микро Македонија како 164та најголема компанија според остварен вкупен приход во 2022 година, кој изнесуваше 1,75 милијарди денари. Тука се забележува и пораст на приходите од 25,26% во однос на 2021 година. Бројот на вработени во 2022 година изнесуваше 24 лица. 

Повеќе податоци за компанијата може да прочитате тука.


Финансиските перформанси на ДМ во Македонија

ДМ Дрогерие Маркт е уште една странска компанија со успешна приказна на македонското поднебје.

Најголемите играчи на пазарот на труд во Македонија

Еден од повеќето важни аспекти на кои влијаат најголемите и најуспешните компании, а со тоа придонесуваат кон пораст на македонскиот стандард и општо на економијата, е вработеноста.

Фискалната сила на Шпаркасе банка

Шпаркасе банка е дел од една од најмоќните банкарски групации во Југоисточна Европа -Steiermärkische Sparkasse лоцирана во Грац, Австрија.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт