Недела, 10 Декември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Територијална застапеност на 200те најголеми фирми во 2022 година

Според анализата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ извршена согласно параметрите на компании со најголем остварен приход во изминатата година, Ви ја претставуваме листата на територијална застапеност на 200-те најголеми фирми во Република Северна Македонија.

Во едицијата и оваа година претставени се фирмите преку нивната територијална застапеност. Очекувано повторно, најголем број од компаниите кои се на листата на 200 најголеми ни доаѓаат од Скопје. Фирмите лоцирани во Скопје, учествуваат во вкупниот број на фирми со 65%, а во вкупниот приход со 77.89%

По Скопје како град со најголем број на фирми се наоѓа Струмица со 8 компании, а одма под него и Кавадарци со 7 компании. 

Следат Битола, Прилеп и Тетово со по 6 компании односно 3% учество во вкупнито број на 200те најголеми фирми.

Во продолжение погледнете како беа распространети останатите фирми од листата на 200 најголеми компании за 2022 година во Македонија. 


Финансиските перформанси на ДМ во Македонија

ДМ Дрогерие Маркт е уште една странска компанија со успешна приказна на македонското поднебје.

Најголемите играчи на пазарот на труд во Македонија

Еден од повеќето важни аспекти на кои влијаат најголемите и најуспешните компании, а со тоа придонесуваат кон пораст на македонскиот стандард и општо на економијата, е вработеноста.

Фискалната сила на Шпаркасе банка

Шпаркасе банка е дел од една од најмоќните банкарски групации во Југоисточна Европа -Steiermärkische Sparkasse лоцирана во Грац, Австрија.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт