Петок, 29 Септември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Лого на ЖИТО ДООЕЛ, Велес

ЖИТО ДООЕЛ, Велес

Друштво за производство трговија и услуги ЖИТО извоз-увоз ДООЕЛ Велес
Ул. Благој Ѓорев бр. 166
043/226-990
www.zito.com.mk
info@zito.com.mk
Дејност Трговија на мало во неспецијализирани продавници, претежно со храна, пијалаци и тутун
Manager Јованче Ѓошевски
Position /
Приход 3,592,491,363.00 МКД
Раст приход 2.09 %
Добивка 78,635,666.00 МКД
Раст добивка -37.59 %
Ранг најголеми 59
Ранг најуспешни
Вработени 891
Година
2022
2021
2020
2019
2018
2016
2014
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт