Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

5 фирми со најголем раст на добивка за време на пандемијата

Повеќето компании беа погодени од КОВИД-19 пандемијата но овие 5 фирми бенефитирале најмногу во текот на минатата година.

За време на изминатиот период се соочивме со една од најголемите економски кризи на векот. Голем број на компании не останаа имуни и бележат значителен пад на добивката, но исто така дел од нив бележат фаворизирачки резултати во споредба со предминатата година, па 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ изврши детална анализа на петте фирми во Македонија со најголем остварен раст на добивка за време на изминатата година. Вреди да се напомене податокот дека три од петте фирми му припаѓаат на секторот за градежништво, додека дејностите на останатите две се трговија на големо со фармацевтски производи и неспецијализирана трговија на големо. 

5. АКО ГРАДБА ДООЕЛ, Гостивар

Дејност: Трговија на големо со дрва, градежен материјал и санитарна опрема

Раст на добивка: 3236%

 

4. АИМ ПРОПЕРТУ ДОО, Скопје

Дејност: Останати специјализирани градежни работи, неспомнати на друго место

Раст на добивка: 5276%

 

3. ПЗУ БИОТЕК ЛАБОРАТОРИЈА, Скопје

Дејност: Трговија на големо со фармацевтски производи

Раст на добивка: 7192%

 

2. СИТИ ПЛАЗА ДОО, Скопје

Дејност: Неспецијализирана трговија на големо

Раст на добивка: 48589%

 

1. БИСИ ДООЕЛ, Скопје

Дејност: Изградба на станбени и нестанбени згради

Раст на добивка: 67727%

 

Детален приказ за растот на добивката на петте компании:


Колку луѓето им веруваат на осигурителните компании за време на пандемијата?

Погледнете колку бруто полиси имаат остварено осигурителните компании минатата година.

Територијална застапеност на 200те најголеми компании во Македонија

Повеќе од половина од најголемите фирми се наоѓаат во главниот град. Погледнете ја статистиката за останатите градови.

10 компании со најголем број на вработени

Погледнете кои се десетте компании во Македонија со најголем број вработени.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт