Четврток, 20 Јуни 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

А1 Македонија втор најголем оператор во Македонија

А1 Македонија е втор најголем оператор во Македонија. Компанијата е член на водечкиот провајдер за комуникациски и дигитални решенија во Централна и Источна Европа, А1 Телеком Австрија.

На македонскиот пазар е активна од 2015 година, а оттогаш е дел и од 200те најголеми компании. Со остварен вкупен приход од 7.6 милијарди денари во 2015 година, А1 Македонија се рангираше како 8ма најголема компанија во Македонија. 

Во следните две години компанијата имаше благ пад на вкупните приходи но сепак ја задржа високата позиција на листата на најголеми како 9та во 2016 и 13та во 2017 година. Веќе од 2018 А1 влегува и на двете листи и тоа како 15та најголема со остварен вкупен приход од 7.8 милијарди денари и 16та најуспешна со 783.1 милиони денари остварена добивка пред оданочување. 


Од 2018 па наваму А1 доживува постојан пораст и 2022рата година ја завршува со 9.3 милијарди денари остварени како вкупни приходи. Според добивката пред оданочување, е рангирана на 20то место на најуспешни компании со остварена добивка од 983.3 милиони денари. 

Во првата година од оваа анализа, компанијата броела 651 вработен, но таа бројка сега веќе е зголемена на 767 вработени лица на крајот на 2022 година. 

Повеќе податоци за компанијата можете да најдете на нејзиниот профил, додека останатите податоци од 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ се достапни овде.


Даути Комерц: Финансиски гигант меѓу најдобрите 200 во Македонија

Даути Комерц, клучен играч во македонскиот дистрибутивен сектор, со гордост е рангиран меѓу 200-те најголеми и најуспешни компании. Ова признание ги истакнува нивните извонредни финансиски перформанси и стратешки раст.

Финансискиот раст и успех на Алкалоид

Истражете го финансиското движење на Алкалоид АД Скопје во изминатите пет години, истакнувајќи ги клучните метрики како што се приходите, добивката пред оданочување и растот на вработените. Откријте како овој македонски фармацевтски гигант се искачи на врвот и стана една од најуспешните компании во регионот.

Клучни играчи и финансиски согледувања на индустријата за трговија со електрична енергија во Македонија

Индустријата за трговија со електрична енергија во Македонија е витален сектор со разновидна палета на компании кои придонесуваат за нејзиниот раст.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт