Среда, 24 Април 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Текстилната индустрија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Ви прикажуваме кратка анализа на фирмите од текстилната индустрија кои се во 200 Најголеми и најуспешни за 2021 година.

Компаниите кои се занимаваат со текстил и негова преработка како и добивање производи од текстил, секоја година не изостануваат од нашите листи, а за некои од нив може да се каже дека се и доста успешни. 

Од прикажаните податоци за 4те компании од оваа дејност забележуваме дека најголем вкупен приход има остварено Комфи-Ангел од Прилеп, додека најголема добивка пред оданочување има остварено Техникал Текстајлс од Штип. Доколку го погледнеме процентуалното движење на параметрите, воочлив е растот на приходот и добивката на компанијата Декор Текстил од Гостивар, која во 2021 прв пат се рангира помеѓу 200те најголеми и 200те најуспешни фирми. Заклучно со декември 2021 година, компаниите од текстилната индустрија кои се опфатени во 200 Најголеми и најуспешни вработуваат речиси 2900 луѓе, а тоа е релативно висок придонес за вработеноста во државата. 

Ова се само дел од податоците, меѓутоа многу повеќе податоци и анализи може да се најдат на профилите на компаниите и во изданието 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ.


Отворен нов Тренинг центар на Инграм Микро Македонија

Уште еден тренинг центар ги отвори своите врати за сите млади лица, од страна на глобалниот лидер за технологија и логистика, Инграм Микро.

Јавните претпријатија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ®

Во 2022 година 5 македонски јавни претпријатија се рангираа на листата на најголеми според вкупниот остварен приход, додека само 1 беше дел од најуспешните според добивката пред оданочување.

Интервју со Горан Ковачевиќ, Директор на Интеренерго Македонија ДООЕЛ

Го пренесуваме во целост интервјуто со една од најголемите компании за трговија со електрична енергија во Македонија и регионот.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт