Среда, 24 Април 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

145% раст на добивката за 20тиот роденден на Адора инженеринг

Крајот на втората деценија од своето постоење Адора инженеринг, денес позната како Адора бизнис групација, го заврши со пораст на вкупните приходи од 58,1% и пораст на добивката пред оданочување од 144,9%.

Адора инженеринг е компанија основана во 2002 година од страна на проф. Д-р Ванчо Чифлиганец, познат бизнисмен и филантроп на нашите простори. За само неколку години од своето основање, Адора стана дел од 200те најуспешни компании остварувајќи се поголема добивка од година во година и искачувајќи се кон врвот на листата. Од 2011 компанијата влегува и на листата на најголеми компании според остварените приходи.

Табеларниот приказ на работењето на Адора инженеринг во продолжеток на овој текст ни ги покажува годишните промени во вкупните приходи и добивка пред оданочување како и во бројот на вработени лица. 

Адора е постојан дел од страниците на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ во текот на 20те години традиција на едицијата, а пикот во рангирањата го достигнува во 2012 година кога беше 12та најуспешна компанија и 87ма најголема според ранг листите со остварена добивка од 619,5 милиони денари и приход од 1,2 милијарди денари. 


Сепак, највисоки приходи компанијата има остварено во 2017 година во износ од 1,52 милијарди денари. Податоците за Адора низ годините погледнете ги тука.


Отворен нов Тренинг центар на Инграм Микро Македонија

Уште еден тренинг центар ги отвори своите врати за сите млади лица, од страна на глобалниот лидер за технологија и логистика, Инграм Микро.

Јавните претпријатија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ®

Во 2022 година 5 македонски јавни претпријатија се рангираа на листата на најголеми според вкупниот остварен приход, додека само 1 беше дел од најуспешните според добивката пред оданочување.

Интервју со Горан Ковачевиќ, Директор на Интеренерго Македонија ДООЕЛ

Го пренесуваме во целост интервјуто со една од најголемите компании за трговија со електрична енергија во Македонија и регионот.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт