Четврток, 20 Јуни 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Адора Инженеринг - лидер во градежништво и еколошката свесност во земјата и регионот

Адора Инженеринг е една од најпознатите македонски градежни компании која од пред неколку години своите активности ги прошири и во некои од соседните држави.

Со своите уникатни проекти изградени со долгогодишно искуство и врвен квалитет, компанијата многу лесно го одржува своето место меѓу конкуренцијата и тоа веќе со години. 

Освен што се залага за максимално вложување во квалитетот на своите градби, исто така големо внимание посветува и на модерниот изглед, практичноста и удобноста, како би им понудила на своите клиенти највисоко ниво на комфор во нивниот простор за живеење и работење. Локациите на објектите на Адора Инженеринг се внимателно избрани како граѓаните би имале брз и лесен пристап до центарот на градот, но можат и да уживаат во своите домови по напорните работни денови. 


По повод Денот на животната средина, се осврнуваме на оваа компанија која низ годините покажа огромна грижа за животната средина, со имплементирање на разни иновации и технологии за да се одржи нашата природа и животна средина здрава и да се унапреди. 

“Како лидер во иновациите во секоја сфера од нашето работење, постојано се залагаме за поголема грижа за животната средина. Ги воведовме првите А класа енергетски ефикасни домови, фотоволтаиците, органската фасада, озеленувањето на станбените објекти.. Навлегувајќи во енергетиката, преку стекнувањето сопственост на поголемиот дел од капацитетите за производство на топлинска енергија во главниот град, со интензивна работа на иновациите во овој сектор и имплементација на глобалните трендови за зелена енергија, сакаме да придонесеме за вистински исчекор кон долгорочно одржлива иднина.”, велат од Адора Инженеринг. 

Ова е само мал дел од општествената одговорност на Адора Инженеринг, која несомнено ја покажува својата дарежливост и загриженост за подобар и олеснет живот на своите сограѓани. Даути Комерц: Финансиски гигант меѓу најдобрите 200 во Македонија

Даути Комерц, клучен играч во македонскиот дистрибутивен сектор, со гордост е рангиран меѓу 200-те најголеми и најуспешни компании. Ова признание ги истакнува нивните извонредни финансиски перформанси и стратешки раст.

Финансискиот раст и успех на Алкалоид

Истражете го финансиското движење на Алкалоид АД Скопје во изминатите пет години, истакнувајќи ги клучните метрики како што се приходите, добивката пред оданочување и растот на вработените. Откријте како овој македонски фармацевтски гигант се искачи на врвот и стана една од најуспешните компании во регионот.

Клучни играчи и финансиски согледувања на индустријата за трговија со електрична енергија во Македонија

Индустријата за трговија со електрична енергија во Македонија е витален сектор со разновидна палета на компании кои придонесуваат за нејзиниот раст.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт