Среда, 21 Февруари 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Финансиските перформанси на ДМ во Македонија

ДМ Дрогерие Маркт е уште една странска компанија со успешна приказна на македонското поднебје.

Компанијата влегува на пазарот во 2012 година, а инаку се работи за австриска инвестиција која постои повеќе од 40 години. 

Од почетокот на работењето на нашиот пазар, ДМ остварува значителен успех кој од година во година е се поголем и позабележителен. Од 2020 година компанијата се рангира најпрво помеѓу најголемите компании, а подоцна и меѓу најуспешните. 

Во 2020 година кога за прв пат ДМ се појави на листата на најголемите компании со вкупен остварен приход од 1,03 милијарди денари беше рангирана како 187ма компанија. Следната година, со раст од речиси 32% и остварен приход од 1,36 милијарди денари, компанијата се искачи на 169то место на листата. 


Веќе во 2022 со остварен приход од 1,79 милијарди денари, се рангира на уште повисоко место како 156та компанија, а со добивка пред оданочување од 127 милиони денари, ДМ влегува и на листата на најуспешни компании како 143та. Добивката во 2022 година бележи пораст од 99% во однос на 2021 година кога изнесуваше 63,8 милиони денари.

Бројот на вработени во ДМ Дрогерие во 2020 беше 139, а во 2022 се зголеми на 192 лица.Универзал Комерц, најуспешната компанија во трговија со хемиски производи за 2022

Универзал Комерц, компанија специјализирана за увоз и трговија со хемиски производи, бои и лакови, на пазарот во Македонија постои од 1990 година, а исто така е дел и од 200те најуспешни компании.

Традицијата продолжува: најголемите и најуспешните винарии во Македонија во 2022

Традиционално, во чест на денот на виниото, и оваа година ги претставуваме винариите кои се пласираа меѓу 200те најголеми и најуспешни компании во 2022 година.

Вековна винска традиција од македонското поднебје – ВВ Тиквеш

Долги 139 години Тиквеш ги произведува врвните вина од најдоброто грозје од тиквешијата кои се познати низ целиот свет.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт