Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Комфи Ангел - премиум дизајнирани производи за комфорен сон

Една голема предност за Комфи Ангел е нивната географска положба. Се наоѓаат на раскрсницата на Балканот и имаат лесен пристап по пат до повеќето европски земји.

Комфи Ангел се специјализирани за производство на наполнета постелнина, а имаат на располагање многу различни квалитети и дизајни на ткаенина.

Главно користејќи синтетички материјали, произведуваат перници, јоргани, фрлачи, навлаки за душеци, вреќи за спиење и сите видови на постелнина. Покрај редовните линии, изработуваат и специфични производи како што се водоотпорни, антиалергенски и огноотпорни предмети.

Горди се што имаат ентузијастички тимски дух во навниот персонал и раководната структура. Ова се пренесува и на нивната работна сила. Имаат редовни состаноци на тимот и комитетот за да продолжат да се подобруваат.

Капацитет

Имаат голем капацитет на лице место и месечен капацитет до 400.000 перници, 120.000 јоргани, 200.000 штитници за душеци, 160.000 единици постелнина, заедно со 140.000 парчиња внатрешно дизајнирано пакување. производството можат да го зголемат за +30% во рок од 4 недели.

Нивната локација во Прилеп е околу 22500 m² и имаат околу 1000 вработени.

ISO стандарди

Работат според еквивалентни стандарди ISO 9001:2015 и се усогласуваат со законодавството за здравје и безбедност на ОК, а ја добиле највисоката можна оцена на меѓународно призната техничка и етичка ревизија.

Нивната фабрика е акредитирана Oeko-Tex и BSCI. Исто така, ги поминале социјалните и етичките ревизии на Intertek ICS со највисоки оценки, како и бројни други акредитации за ревизија на трговците на мало во ОК. (SGS, Intertek, SMETA).

Експорт

Во моментов извезуваат во повеќето земји во Европа, како Обединетото Кралство, Франција, Белгија, Германија, Хрватска, Словенија, Полска, Србија, Италија, Малта, Грција, Австрија, Бугарија, Словачка, Холандија, Романија, Данска, Естонија, Шведска, Финска итн. и од не -Европските земји до Бразил и Кувајт, со тенденција за уште поголемо проширување. Имаат мал локален пазар кој исто така бараат да го зголемат.

Нивниот континуиран раст може да го погледнете ТУКА.


200 НАЈГОЛЕМИ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА. КОИ ДЕЈНОСТИ СЕ ЗАСТАПЕНИ ВО ТОП 10

Погледнете каков успех забележаа најголемите компании за 2021 година, и кои индустрии се најдоа во топ 10те компании.

10 анализи во едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Почитувани читатели, престижната едиција на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ во Р. С. Македонија содржи повеќе листи и поделби на компаниите според различни критериуми. Во продолжение ви презентираме неколку.

Кои се 200те најголеми и најуспешни компании во Македонија за 2021 година

Почитувани читатели, со голема чест и задоволство ви го претставуваме најновото 19-то издание на престижната едиција 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ компании за изминатата 2021 година.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт