Четврток, 18 Јули 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Kuehne+Nagel Македонија: Посветеност на корпоративната општествена одговорност

Kuehne+Nagel Македонија, истакнат играч во логистичката индустрија, е посветен на извонредност во испорака на услуги и корпоративна општествена одговорност (КОО). Нивните обемни иницијативи за КОО ја одразуваат нивната посветеност на одржливост на животната средина, поддршка на заедницата и благосостојба на вработените.

Kuehne+Nagel Македонија активно имплементира зелени логистички решенија со цел да ги намали јаглеродните отпечатоци. Нивните напори вклучуваат оптимизација на процесите на снабдувачкиот синџир за минимизирање на влијанието врз животната средина и усвојување на еколошки технологии во нивните операции.

Компанијата соработува со локални добротворни организации за поддршка на разни иницијативи во заедницата. Тие инвестираат во проекти за образование и здравство, осигурувајќи дека позитивно придонесуваат за социјалната структура на Македонија.


Kuehne+Nagel става голем акцент на благосостојбата на своите вработени. Тие нудат сеопфатни здравствени програми, можности за обука и инклузивни политики на работното место за да осигураат здрава и мотивирана работна сила.

Како една од 200-те најголеми и успешни компании во Македонија, Kuehne+Nagel постојано ја демонстрира својата посветеност на деловната извонредност и општествената одговорност. Нивните континуирани напори во КОО им донесоа признание и почит во индустријата.


Kuehne+Nagel има за цел да ги прошири своите иницијативи за КОО, понатаму интегрирајќи ја одржливоста во нивниот деловен модел и подобрувајќи го нивниот позитивен импакт врз општеството.

Тие се пример за тоа како бизнисите можат да ја балансираат профитабилноста со одговорноста, правејќи значајни чекори во поддршката и збогатувањето на заедниците во кои работат. Нивното признание како една од 200-те најголеми и успешни компании во Македонија ја потврдува нивната посветеност на извонредност и КОО.

Квалитетен и одржлив енергетски систем за зелена Европа

Енергетската трансформација кон која се стремат сите земји во регионот на Југоисточна Европа понекогаш може да биде предизвик. Сепак, со паметни инвестиции, изградба, управување и одржување на енергетските системи, овие предизвици ги претвораме во можности.

Пекабеско: Традиција и иновација во производството и дистрибуцијата на храна

Дознајте како Пекабеско ја комбинира традицијата и иновацијата во производството и дистрибуцијата на храна.

КАМ Маркет: Лидер во малопродажната иновација и поддршката на заедницата

Како клучен играч во малопродажниот сектор во Северна Македонија, КАМ Маркет се истакнува со широк асортиман на производи и ориентираност кон клиентите, постојано поставувајќи стандарди во индустријата.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт