Среда, 24 Април 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Најуспешни фирми од фармацевтска индустрија

Биотек е компанија основана пред 24 години со основна дејност работа со медицински потрошен материјал и опрема за клинички и индустриски сектор.

Денес, својата дејност Биотек ја има проширено и во делот на лабораториските услуги.

10 години после основањето, Биотек својата дејност ја проширува и надвор од границите на Македонија па така компанијата делува и на пазарот во Косово.

Помеѓу 200те најголеми и најуспешни копанијата прв пат се рангира во 2008 година на 177 место на листата на најуспешни фирми со 17 вработени, а со постојано воведување на иновативни новитети успева да го задржи односно да го зголеми успехот.
Во 2021 година Биотек е рангирана на високото 47 место на листата на најуспешни компании според добивка пред оданочување и вработува повеќе од 50 лица. Споредбено со 2020 година, ова значи дека компанијата остварила раст на добивката за дури 48,23%  и скок на ранг листата за 14 места. 

Отворен нов Тренинг центар на Инграм Микро Македонија

Уште еден тренинг центар ги отвори своите врати за сите млади лица, од страна на глобалниот лидер за технологија и логистика, Инграм Микро.

Јавните претпријатија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ®

Во 2022 година 5 македонски јавни претпријатија се рангираа на листата на најголеми според вкупниот остварен приход, додека само 1 беше дел од најуспешните според добивката пред оданочување.

Интервју со Горан Ковачевиќ, Директор на Интеренерго Македонија ДООЕЛ

Го пренесуваме во целост интервјуто со една од најголемите компании за трговија со електрична енергија во Македонија и регионот.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт