Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Лого на АД ЕСМ, Скопје

АД ЕСМ, Скопје

Акционерско друштво за производство на електрична енергија ЕЛЕКТРАНИ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, во државна сопственост, Скопје
Ул. 11-ти Октомври бр. 9
02/3112-165
www.elem.com.mk
Дејност Производство на електрична енергија
Manager
Position /
Приход 12,015,429,364.00 МКД
Раст приход -5.78 %
Добивка 0.00 МКД
Раст добивка %
Ранг најголеми 6
Ранг најуспешни
Вработени 4802
Година
2021
2019
2018
2017
2016
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт