Среда, 24 Април 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

МАКПЕТРОЛ АД - движечка сила на гориво во Македонија

Прочитајте за успешната приказна на МАКПЕТРОЛ АД, водечки играч во индустријата за бензин и гас. Погледнете како нивните силни финансиски перформанси, посветеноста на одржливоста и извонредноста на работната сила ги направија движечка сила во енергетскиот сектор во Македонија.

МАКПЕТРОЛ АД претставува доминантна сила во бензинската индустрија, рангирана на третото место меѓу најголемите компании во Македонија за 2022 година, со одличен приход од 37,6 милијарди денари. Нивната значителна добивка од 1,4 милијарди денари им обезбеди 9-то место на листа на најуспешни компании за 2022 година.

Зад нивниот успех се крие посветена работна сила од 1914 вработени, придонесувајќи за нивниот постојан раст и оперативна извонредност. Посветеноста на МАКПЕТРОЛ АД за одржливост на пазарот дополнително ја зголемува нивната репутација како одговорна и напредна компанија.

Нивните финансиски достигнувања, одржливите практики и извонредноста на вработените го прикажуваат МАКПЕТРОЛ АД како атрактивна перспектива за потенцијалните инвеститори и соработници. Како што продолжуваат да поттикнуваат напредок во енергетската слика на Македонија, нивното влијание во индустријата има потенцијал да расте уште повеќе.


Придонесите на МАКПЕТРОЛ АД во енергетскиот сектор на земјата беа инструментални за поддршка на економскиот раст и обезбедување сигурни енергетски решенија за бизнисите и потрошувачите низ Македонија. Нивната мрежа на бензински пумпи не само што го олесни лесниот пристап за гориво, туку беше и клучен двигател на економската активност и вработувањето.

Додека земјата гледа кон одржлива и енергетски ефикасна иднина, иновативните и еколошки одговорни практики на МАКПЕТРОЛ АД ги ставаат во преден план во трансформацијата на енергетската индустрија. 

Отворен нов Тренинг центар на Инграм Микро Македонија

Уште еден тренинг центар ги отвори своите врати за сите млади лица, од страна на глобалниот лидер за технологија и логистика, Инграм Микро.

Јавните претпријатија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ®

Во 2022 година 5 македонски јавни претпријатија се рангираа на листата на најголеми според вкупниот остварен приход, додека само 1 беше дел од најуспешните според добивката пред оданочување.

Интервју со Горан Ковачевиќ, Директор на Интеренерго Македонија ДООЕЛ

Го пренесуваме во целост интервјуто со една од најголемите компании за трговија со електрична енергија во Македонија и регионот.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт