Среда, 24 Април 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Застапеност на 200 најголеми и најуспешни фирми по градови

Како изгледа територијалната застапеност на 200те најголеми и најуспешни фирми за 2020 година?

Како изгледа територијалната застапеност на 200те најголеми и најуспешни фирми за 2020 година? Тука споделуваме табеларен приказ за поделбата на компаниите според градовите во кои делуваат. Како и секоја година имаме компании од целата територија на Македонија меѓутоа најголем дел од нив се сепак од Скопје и околината на градот. Во однос на претходните години има мали, речиси незабележителни промени во застапеноста по градови. Подетална разработка на територијалната застапеност на фирмите и приходот кој тие го остваруваат по градови може да се види на табелите подолу, а повеќе информации за фирмите и податоците од 200 најголеми и најуспешни може да најдете тука.
Отворен нов Тренинг центар на Инграм Микро Македонија

Уште еден тренинг центар ги отвори своите врати за сите млади лица, од страна на глобалниот лидер за технологија и логистика, Инграм Микро.

Јавните претпријатија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ®

Во 2022 година 5 македонски јавни претпријатија се рангираа на листата на најголеми според вкупниот остварен приход, додека само 1 беше дел од најуспешните според добивката пред оданочување.

Интервју со Горан Ковачевиќ, Директор на Интеренерго Македонија ДООЕЛ

Го пренесуваме во целост интервјуто со една од најголемите компании за трговија со електрична енергија во Македонија и регионот.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт