Среда, 24 Април 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Емша Шпед - компанија која ги надминува очекувањата во транспортните решенија

Емша Шпед се стреми да го заштити интегритетот на синџирот на снабдување во име на нивните клиенти.

Фирмата Емша Шпед ДООЕЛ е основана 1999 година од страна на сегашниот сопственик Г-нот Емшов Марјан.

Фирмата започна да работи како мала транспортна компанија која поседува само 1 камион, а денес фирмата поседува повеќе од 200 камиони и има голем број на партнери од Македонија, од соседните држави и од цела Европа.

Денес главната дејност на фирмата е транспорт на секаков вид на добра и располага со секаков вид на камиони, и тоа: камиони влекачи, влекачи со приколица, мега камиони кои може да се поврзат со обични и мега приколици, троосовински камиони за транспорт на добра потешки од вообичаените утовари (27-30 тони) итн…

Нивната работа се одликува со ефикасност, навременост и точност. Повеќегодишното искуство во областа на транспортот, искусните транспорт планери и професионалните возачи се уште еден адут за успешна и плодна работа веќе 22 години.

Уште еден доказ за нивната долгогодишна и успешна работа е тоа што се избрани за една од 200 најголеми и најуспешни фирми во Македонија, врз основа на финансиските податоци од Централен Регистар на Македонија од 2011 година до 2020 година. Погледнете го нивниот раст ТУКА

Сето тоа ги прави стабилна и конкурентна меѓународна компанија за транспорт и шпедиција која секојдневно го зголемува обемот на својата работа и со тоа ја зајакнува позицијата на пазарот.
Отворен нов Тренинг центар на Инграм Микро Македонија

Уште еден тренинг центар ги отвори своите врати за сите млади лица, од страна на глобалниот лидер за технологија и логистика, Инграм Микро.

Јавните претпријатија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ®

Во 2022 година 5 македонски јавни претпријатија се рангираа на листата на најголеми според вкупниот остварен приход, додека само 1 беше дел од најуспешните според добивката пред оданочување.

Интервју со Горан Ковачевиќ, Директор на Интеренерго Македонија ДООЕЛ

Го пренесуваме во целост интервјуто со една од најголемите компании за трговија со електрична енергија во Македонија и регионот.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт