Четврток, 20 Јуни 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Конти Хидропласт - постојан развој на нови производи и технологии на македонскиот пазар

Конти Хидропласт е скоро 50 години на македонскиот пазар, основана во 1975 година, а се работи за фабрика за производство на ПЕ (полиетиленски) и ПП (полипропиленски) црева и цевки.

Компанијата е извозно ориентирана, што може да се забележи и од нејзиното рангирање на листата на најголеми извозници за 2022 година како 21ва компанија со 2,74 милијарди денари остварен приход од продажба на странски пазар, што е 81,3% од вкупно остварените приходи. 

Со постојани инвестиции во нови технологии, порастот и развојот на компанијата низ годините се неизбежни, па така и нејзиното присуство во 200те најголеми и најуспешни компании во изминатите 20 години.


Во 2003 година Конти Хидропласт се рангираше како 160та најголема и 92ра најуспешна со само 55 вработени во тоа време. Оттогаш, забележителен е порастот на компанијата низ годините, како во поглед на вкупниот приход така и на добивката пред оданочување и бројот на вработени. 

Споредбено со 2003 кога вкупниот приход на компанијата изнесуваше 337 милиони денари, а добивката пред оданочување 25,7 милиони денари, 20 години подоцна нејзиниот приход е зголемен за 900,21%, додека добивката пред оданочување е зголемена за 1893,67%. Полека, но сигурно, е зголемен и бројот на вработени во компанијата, кој во 2022 година изнесувал 172 лица. 


Финансиските резултати во 2022 година ја рангираа компанијата на високи позиции на двете листи, односно на 80то место на листата на најголеми со остварен вкупен приход од 3,4 милијарди денари и на 30то место на листата на најуспешни со добивка пред оданочување од 512,8 милиони денари. 

Повеќе податоци за компанијата може да пронајдете тука, а целосните табели за сите компании се достапни на овој линк


Даути Комерц: Финансиски гигант меѓу најдобрите 200 во Македонија

Даути Комерц, клучен играч во македонскиот дистрибутивен сектор, со гордост е рангиран меѓу 200-те најголеми и најуспешни компании. Ова признание ги истакнува нивните извонредни финансиски перформанси и стратешки раст.

Финансискиот раст и успех на Алкалоид

Истражете го финансиското движење на Алкалоид АД Скопје во изминатите пет години, истакнувајќи ги клучните метрики како што се приходите, добивката пред оданочување и растот на вработените. Откријте како овој македонски фармацевтски гигант се искачи на врвот и стана една од најуспешните компании во регионот.

Клучни играчи и финансиски согледувања на индустријата за трговија со електрична енергија во Македонија

Индустријата за трговија со електрична енергија во Македонија е витален сектор со разновидна палета на компании кои придонесуваат за нејзиниот раст.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт