Недела, 26 Мај 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Растот на приходите од 25% го донесе УСЈЕ АД Скопје меѓу 50-те најголеми компании во Македонија во 2022 година

Во динамичниот пејзаж на македонскиот бизнис, УСЈЕ АД Скопје си издлаби импресивна ниша за себе.

Како дел од ценетата група на 200 најголеми и најуспешни компании во Македонија за 2022 година, УСЈЕ АД Скопје не само што ја зацврсти својата позиција туку и се искачи на 41 место по големина и 14 по добивка пред оданочување. Овие достигнувања само дополнително ја нагласуваат посветеноста на компанијата за извонредност и стратешки раст.

Да се заземе 41-то место меѓу најголемите компании во Македонија не е мал подвиг. Способноста на УСЈЕ АД Скопје да го обезбеди ова рангирање со забележителен приход од 6,71 милијарди денари го одразува неговото значително присуство во индустрискиот и економскиот пејзаж на нацијата и неговото значајно влијание на пазарот.

Што се однесува до добивката пред оданочување на компанијата, импресивните 1,1 милијарда денари, ја покажуваат нејзината способност не само да генерира приходи, туку и ефикасно да управува со трошоците и да ги максимизира своите финансиски приноси.Како што УСЈЕ АД Скопје продолжува да напредува и се развива, неговиот успех испраќа силен сигнал до инвеститорите, партнерите и засегнатите страни. Финансиските достигнувања на компанијата, во комбинација со нејзината посветеност на одговорните деловни практики, инспирираат доверба во нејзината способност да се движи кон предизвиците и можностите со еластичност и интегритет.

Да заклучиме, значајните позиции на УСЈЕ АД Скопје на листите на 200 најголеми и најуспешни компании во Македонија за 2022 година го покажуваат неговото непобитно влијание врз економијата и бизнис пејзажот на нацијата, додека компанијата го продолжува своето патување за раст, иновации и придонес.


Компаниите за високоградба под лупата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Во табелата подолу се претставени податоците за вкупниот приход и добивката пред оданочување на компаниите за високоградба, односно оние чија дејност е изградба на станбени и нестанбени објекти, како и нивните трендови во растот на овие параметри.

Финансиските резултати на компаниите за нискоградба во 2022 година

Во оваа анализа ги истражуваме финансиските резултати на градежните компании за нискоградба за 2022. Преку анализата на приходите, добивките, растот на приходите и добивките, како и вработените, можеме подобро да ги разбереме перформансите на овие компании и нивната ефикасност во текот на годината.

Шпаркасе Банка: Редефинирање на банкарството со решителни иницијативи

Во денешното динамично деловно поле, каде што успехот не се мери само во финансиска смисла, туку и со социјално и влијание врз животната средина, Шпаркасе Банка АД се издвојува како светол пример за корпоративна општествена одговорност (ООП).
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт